Einde week 1: tussenbalans

Afgelopen zondag stond ik vier uur te kokkerellen om alles klaar te hebben voor Detoxweek-1. En ineens ben je een week verder en is het weer zondag. Dat betekent dus de keuken in voor week 2, maar oh praktische ik heeft gisteren al het grootste deel gedaan. Linzensoep, hummus en een reeks nieuwe sappen staan klaar voor een nieuwe week detoxen. Tijd voor een terugblik op week 1!

  • Het ochtendritueel wordt steeds meer een ritueel. Het droog borstelen is echt iets om naar uit te kijken als je wakker wordt. Die koude douche niet, maar gek genoeg went het wél. Waar ik eerst amechtig naar adem stond te happen, spoel ik nu koelbloedig mijn armen en benen af. Mijn romp, da’s de uitdaging voor week 2. Stap voor stap.
  • yoghurtIk heb een fijn ontbijt gevonden, te weten geitenyoghurt met een lijn-, pompoen-, zonnebloem en sesamzaadmengsel en wat bosbessen (en banaan, granaatappelpitjes, wat ik maar voor handen heb). Het idee van geitenyoghurt stond me nogal tegen – ik roep altijd dat je me voor geitenkaas wakker mag maken maar eerlijk gezegd leek de smaak van geitenkaas op een nuchtere maag me geen pretje. Wat blijkt: geitenyoghurt smaakt heel zacht. Lekker dus! Met dank aan Grote Zus voor de tip 😉
  • Ik ben een beetje zoekend naar variatie in wat ik drink. Ik heb tig soorten kruidenthee ingeslagen en drink natuurlijk water, maar na een week op thee en water ben ik dat wel redelijk zat. Alleen zijn er niet echt alternatieven. Ik heb nu maar een karaf water opgeleukt met munt, limoen en gember. Maar nog drie weken op water en thee, dat wordt wel lastig.
  • Ik mis de koffie. Zeker zo in het weekend, mis ik mijn kopje koffie. Erg. Het weekend is sowieso meer een uitdaging qua verleidingen dan door de week. Vrijdagavond op de bank voor de buis, daar hoort een zak chips en een glas wijn bij. Ook die heb ik gemist. Heb het gedaan met een bakje nootjes en wat pecorino (kaas) maar dat wijntje… Helaas. Zeker als je wederhelft wel een fles opentrekt, is dat ff tandjes op elkaar!
  • Ik voel me als ik wakker word en zo door de dag heen al wat energieker geloof ik (ja, ik formuleer het voorzichtig), maar ’s avonds gaat het kaarsje nog vroeger uit dan vóór het detox avontuur. Ik ben nog niet totaal ontgift blijkbaar, na een week. Dat zie ik ook wel aan mijn huid trouwens. Het leek even beter te gaan maar ik heb een kleine terugval, gezien het aantal ontstekinkjes. Ik heb uit betrouwbare bron dat het vanaf dag 10 weer bergopwaarts gaat met die energie, dus we tellen af!
  • En dan de balans in tussenbalans… ik kan het nog steeds niet geloven maar de weegschaal gaf vanochtend 2,4kg minder aan dan afgelopen maandag. Ik heb een week geleefd op rijst, avocado, vette vis, noten, nog vettere kaas. Ik heb een week een verzadigd gevoel gehad. Ik wist niet hoe dat voelde. Serieus, het voelt anders dan “te veel gegeten”. Verzadigd voelt gewoon verzadigd. Tevreden met wat je in je lijf hebt. Lekker gegeten, genoeg gehad. En ik ben 2,4kg kwijt. WHOEHOE!!!

Dat laatste was eigenlijk niet eens meer de motivator om door te gaan. Ik ga door omdat ik vind dat ik goed bezig ben. Omdat ik weet dat het goed voor me is. Omdat ik serieus lekker en ook veel eet. Maar eerlijk is eerlijk: het helpt wel, die tussenbalans 😀

Tot in Detoxweek-2 dus!

Een gedachte over “Einde week 1: tussenbalans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s