Quinoa, kokosolie en psylliumvezels

Ik vond mezelf altijd best wel een wereldse eter. Ik lust veel, probeer veel, varieer veel. Maar al detoxend gaat toch ook voor mij een wereld open. Zo hebben we gisteren quinoa gegeten bij een (if I may say so) heerlijke ratatouille. Quinoa ziet er een beetje uit als couscous maar is zachter. Meer richting rijst maar toch weer anders. Voor herhaling vatbaar. Mijn kabeljauw had ik gebakken in kokosolie. Nee, dat smaakt niet naar kokos! Het is een soort boter, maar dan gezonder. En dan die psylliumvezels, tja dat is weer een verhaal apart. Die moet ik ’s avonds innemen in een glas water. Het is alsof je een lepel Brinta in water oplost en dan opdrinkt. Lekker is anders ja. Maar het is wel een traktatie voor mijn darmen. Die gaan er hard van werken (heel hard. Ik bespaar jullie enig detail maar neem van mij aan: ze werken heel hard) en dat is natuurlijk een groot onderdeel van het detoxen. Garbage out.

Daarover gesproken: iemand vroeg me of ik ook die darmspoelingen ging doen. Je weet wel, die Patty-Brard-klysma’s. NEEN. Ik ga een heel eind mee in alle dit-is-goed-voor-je-lijf ideeën en opdrachten. Borstelen: oké. Koud nadouchen: vooruit. Warm water met citroensap: prima. Die vezels: oké. Sappen met onbestemde kleurtjes: doen we. Klysma: no go. Nog niet bijna. Het idee alleen al.

Ik heb net weer de boodschappen gedaan voor week 2. Heb er zin in. Baba ganoush, hummus, linzensoep… Ik ga het dit weekend allemaal maken en kijken wat ik er van vind. Sta overal voor open. De koelkast en keuken puilen weer uit van verse groenten en fruit. Ik moet een nieuw sapje gaan maken waarmee ik de sap van de afgelopen week ga afwisselen.De tomatensoep en pesto van deze week gaan in de herhaling. Super lekker.

Voor straks staat weer een goedgevulde lunch op het menu. Voor mijn wederhelft een mee-lunchende vriendin heb ik gewoon lekkere broodjes en rosbief gekocht. Zonder moeite. Fijn is dat. Dat het geen moeite kost. Ik eet zo veel lekkers, dat ik serieus niet op de weegschaal durf. Tijdens andere diëten was dat het eerste dat ik ’s ochtends deed. Ja, elke ochtend. Heel motiverend (serieus, want ik val altijd veel af zo’n eerste periode). Maar ik kan me nu niet voorstellen dat ik hiermee ga afvallen. Dus ik heb de weegschaal nog niet aangeraakt sinds afgelopen maandagochtend.

Zondag. Dan wil ik het weten. Maar eerder niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s