Een glas warm water en een koude douche

Daarmee begint mijn dag. Een glas warm water met citroensap, vervolgens borstel ik mijn hele lichaam met een borstel. Nou ja, bij gebrek aan borstel doe ik dat nu nog met een goede scrub handschoen, ooit meegekregen na een saunabezoek. En dan ga ik douchen, eerst gewoon warm maar dan… moet de kraan op koud en moet ik eerst van mijn voet langzaam naar de knie, ene been, andere been, dan van de hand tot aan de schouder, ene arm, andere arm en tenslotte van de knie tot aan het dijbeen mezelf “afdouchen” met koud water. Da’s afzien. Adem in – adem uit. Maar eerlijk is eerlijk: je wordt er wel wakker van. Grappig genoeg komt t me nu goed uit dat de kinderen te vroeg (d.w.z. vóór de wekker) aan mijn bed staan; die extra tijd heb ik nu wel nodig in de badkamer! Dat scheelt dus ook weer gemopper ’s morgens. Win-win.

Na het douchen volgt nog een glas warm water. Ik borstel dus dode huidcellen weg en spoel afvalstoffen door, nog voordat de dag goed en wel begonnen is. Klinkt allemaal erg ontgiftend, toch?

Qua ontbijt moet ik nog even mijn draai vinden. Na die twee glazen water neem ik nog een kop thee (kruiden natuurlijk, what else. Oh nee da’s van de Nespresso reclame en ik doe net zo mijn best NIET aan koffie te denken… *zucht*) en vanochtend heb ik een paar sinaasappels en Granny Smith’s uitgeperst. Dan heb je serieus veel vocht in je lijf. Nu op werk zit ik ook met een flesje sap (peren, had ik zondag geperst, aangevuld met het mengsel van vanochtend, lekker!) en wederom aan de thee. Honger heb ik niet maar ergens op kauwen zou inmiddels wel fijn zijn. Dat zit waarschijnlijk tussen de oren, maar toch.

En de energie? In alle eerlijkheid, ik was gisteravond wel moe. Een middag toneelspelen kost veel energie. Eigenlijk levert het dat in eerste instantie op; je krijgt een stoot adrenaline – ik doe eigenlijk gewoon aan topsport maar niemand ziet dat. Mijn lijf helaas ook niet. Afijn, uiteindelijk volgt toch de dip. Dus gisteravond had ik moeite het einde van de aflevering van The Killing te halen, hoe spannend die serie ook is.

En nu zit ik op werk en heb een dipje. Het is hier verwarming-warm en daar word ik slaperig van. Ik betrapte mezelf net terwijl ik verlekkerd in het (volle) koffiekopje van een collega staarde. Koffie zou nu fijn zijn. Maar het zal neerkomen op een glas goed koud water en zo meteen een rondje buiten. Rauwe, ongezouten noten halen op de markt. Een een borstel. Daarna wacht mij een geweldige lunch, daar kijk ik al helemaal naar uit! Zie hier waarom:

Lunch

Romaine sla met avocado, boontjes, paprika, geitenkaas, zilvervliesrijst, walnoten, rode ui…

Ach, als je die koude douche buiten beschouwing laat, is detoxen zo erg nog niet, toch?

2 gedachten over “Een glas warm water en een koude douche

  1. go Marjoleeeeiiiin! Dat douchen, dat trek ik nog wel, maar ik haak toch echt al af bij het idéé aan een glas warm water met citroensap… brrrrr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s