There’s no way back

Als je via social media gaat vertellen dat je gaat detoxen, is er geen weg meer terug. Op het schoolplein, op werk, zelfs in een willekeurige winkel waar ik even binnen rende, gaan duimen omhoog. Via Facebook en Whatsapp stromen de succeswensen binnen. Fijn. Dat werkt. Want ik wil geen pleefiguur slaan natuurlijk en na een week grandioos afhaken.

Veel reacties slaan overigens op mijn timing. Vlak voor de decembermaand – tja, handig is anders. Maar ik wilde niet meer wachten en me nog een maand (anderhalf zelfs) lamlendig voelen. En ik ben twee dagen voor Kerst klaar, dus da’s juist een perfecte timing.

Ik heb de komende twee(!) weken wel een afscheidslunch, verjaardag, Sinterklaas avond, etentje met vriendinnen, etentje met schoonfamilie, kerstdiner van werk en een promotiediner en -feest van een vriendin voor de boeg. Hoe ik dat ga doen? One step at a time. Ik zal niet bij alle etentjes aanschuiven, er zijn grenzen aan mijn zelfkastijding.

Lunch dag 1 met zelfgemaakte pesto en zelfgemaakte soep. En een zelfgeperst perensapje als toetje.

Lunch dag 1 met zelfgemaakte pesto en zelfgemaakte soep. En een zelfgeperst perensapje als toetje.

Voor nu: het is half twee en ik voel me prima. Geen last van koffietekort. Net, na de lunch, had ik even een “ja-lekker-momentje”. Maar dat was de eerste van vandaag dus dat geeft de burger moed. Wel had ik na alle vocht van vanochtend (een glas warm water met citroensap – een tweede glas warm water – een kop kruidenthee – 300ml gisteren geperst sap – nog twee koppen thee en twee mandarijnen en, vooruit, een banaan) behoefte aan vast voedsel. Dus die lunch smaakte GOED!

Nu moet ik me gaan voorbereiden op mijn wat aparte middagbesteding. We spelen vanmiddag, met een kleine delegatie van Theatergroep Ridder’s Oog, fragmenten uit onze voorstelling |Z|EER op een conferentie over (o.a.) eerwraak. Stoppen dus met thee drinken want mijn outfit is niet toiletbezoek-proof. En pepermuntjes inpakken want man, wat zat er veel knoflook in die soep en pesto…

(… zes uur later…)

Bleek ik die pepermuntjes vergeten. En ze waren nodig, volgens mijn tegenspeelster. Oops. Sorry…

Afijn ik heb na de voorstelling de hapjes en drankjes weerstaan en daar ben ik dan wel weer trots op. Na twee glazen spa rood en een handje meegenomen ongezouten noten ben ik naar huis gegaan en heb een prima maaltijd bereid met de gisteren gekookte (ronde, da’s belangrijk) zilvervliesrijst, boontjes, rode poon, tomaten-koriandersalade, olijven en nog een salade met boontjes, paprika, pecorino en citroenolijfolie. Veel knauw-werk en dus doe je meteen langer over over je eten. Volgens mij is dat een goed ding. De decaf koffie na het eten vervangen door een verse muntthee. Prima alternatief.

Dag 1 zit er op. De kinderen liggen al in bed en ik nog niet uitgeteld op de bank. Er is hoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s